fredag 5. mars 2010

Første dagen på barnehjemmet!

Nå har me kommt oss skikkeligt i orden på leilighetsfronten, fått oss et kjempe flott dobbeltrom, åsså dele me resten av huset med 5 andre. 2 fra Colombia, Jorge fra Peru, ei fra frankrike åsså Fabiana som leige ut te oss! :)

Nå har me snart vært her i ei uka, men me føle begge at me har vært her i ein evighet, Buenos Aires e ein veeeeldig stor by, og me har gått oss vekk mær ein ein gong kan dokke tru! her ein dag sko me hjem fra skolen, som e ein ca 30 minutters gå tur og 15 min med buss, men Maggi og meg brukte heile 2 timar på å komma oss hjem, som resulterte i mange vannblemer på beinå! Nogge som e ei plaga då ein må gå kvar dag, så eg trur det e bedre om eg amputere foten! sleppe eg vertfall vannblemmer lengre!

Spansk kurste går kjempe bra, og me lere ganske mye. Det e ganske møye å fordøya når timane e øve, men satse på at det går inn og ikkje snike seg ute igjen, som så mye annet har gjort! Spanskleraren vår hette Carlos, og han e et syn for øya! Han snakke KUN spansk te oss, men det e jo den beste måten å lera på! Så me får ta ein spansk ein å håpa på det beste !:)

I dag va det fysste dagen våres på barnehjemmet! Det e et lite hus, med masse kjerlighet! Det er 14 unger , og kun 3 personar som drive det, sjølsagt er det ein del frivillig arbeid som hjelpe te å holda det oppe! Men det e heilt utuligt at de klare det, for det e kje stora huset. Ungane e alt fra 6 mnd te te 14 år, me e meste me dei yngre. De e utroligt nydelige, og me ein gong me kom inn dørå, springe de imot oss og kalle oss "tia" (tante). Så det blir masse kyss klapp og klemming på heldige oss! Noggen av ungane e foreldreløse, pga AIDS, og 2 stk som har HIV. Noggen har foreldre, men de klare kje ta vare på de! Det e ein 1 år gammale gutt, som "oppføre" seg som ein 6 mnd baby, han e blitt mishandal hjemma og fått varige meen fra det, men nå endelig har han det godt! Nydelige liten gutt! Ska legga ut bilder så snart eg får tid!

Alt i alt så like me Buenos Aires godt, det e ein store by med masse og tilby, som ein hvilken som helst storby, men allikavell ganske annerledes!

Bilder komme som sagt snart! :)

Chau amigas!

2 kommentarer:

  1. Så spennande :) Gleda meg til å sjå bilde av dei nydelige ungane! Var dåkke på A-Ha-konsert i går forresten? ;)

    SvarSlett
  2. ja de e utroligt fine :) hehe nei va kje det, men ei me kjenne va å hu sa det va amazing :) men de va faktisk utsolgt ! te tross for at de ikkje e så populære her i argentina :)

    SvarSlett